Izvēlaties vēlmju sarakstu

Grūti iztīrāmu traipu likvidēšana – labākie ieteikumi un tīrīšanas līdzekļi

Grūti iztīrāmu traipu likvidēšana

Grūti iztīrāmu traipu likvidēšana – labākie ieteikumi un tīrīšanas līdzekļi

Vai jums jebkad ir nācies tīrīt kafijas vai vīna traipus no paklāja, piekaltušu košļājamo gumiju, kas pielipusi pie dīvāna, vai ūdensizturīgā marķiera pēdas uz galda? Grūti iztīrāmu traipu likvidēšana bieži ir nepatīkams un sarežģīts uzdevums, taču, izmantojot pareizos tīrīšanas līdzekļus, šīs šķietami bezcerīgās situācijas ir viegli atrisināmas. Šeit sniegti labākie ieteikumi un norādīti tīrīšanas līdzekļi, lai viegli un efektīvi likvidētu pat visgrūtāk iztīrāmos traipus.

Kā sekmīgi likvidēt grūti iztīrāmus traipus?

  • Pārliecinieties, kāda veida traipi un no kāda materiāla ir jātīra, un attiecīgi izvēlieties piemērotāko tīrīšanas līdzekli, instrumentu vai ierīci.
  • Iztīriet traipus, tiklīdz tas ir iespējams – jo ātrāk sāksiet tīrīšanu, jo vieglāk būs iztīrīt traipu.
  • Vispirms iztīriet nepielipušos netīrumus, jo pretējā gadījumā tīrīšanas laikā tie var radīt jaunus traipus.
  • Izvairieties no traipa berzēšanas, padarot to vēl lielāku, tā vietā izvēlēties piespiedošas kustības. Ja jātīra lielāks traips, sāciet traipa likvidēšanu no malām un virzieties uz centru.
  • Ja izmantojat tīrīšanas līdzekli, pēc tīrīšanas pabeigšanas noteikti noskalojiet virsmu ar tīru ūdeni.
  • Vispirms, pārbaudiet tīrīšanas līdzekli uz virsmas nepamanāmā vietā, lai nejauši nesabojātu visu virsmu.

Puhastusimport-plekkide-eemaldus

Labākie tīrīšanas līdzekļi dažādu traipu likvidēšanai:

  • Activa Supersorb, t.i. “uzsūcošais pulveris” – Izkaisiet pulveri uz šķidruma, piemēram, urīna, vēmekļiem, asinīm, eļļas, u.c. Ļaujiet tam iedarboties aptuveni 30 sekundes. Pulveris absorbē mitrumu un smaku, un pēc tam to varat vienkārši satīrīt ar liekšķeri un slotu.
  • Kiilto Freeze vieglai svaigas gumijas izņemšanai no tekstila virsmām, piemēram, paklājiem un mīkstajām mēbelēm. Virziet tievo caurulīti, kas pievienota pudelei, gumijas virzienā un izsmidziniet; kad gumija ir sasalusi, noņemiet to virsmai drošā veidā, piemēram, ar skrāpi.
  • Kiehl OrangePro – efektīvs tīrīšanas līdzeklis piekaltušas gumijas vai citu grūti iztīrāmu traipu, piemēram, sveču, eļļas, vaska, krāsas, lakas vai līmes likvidēšanai. Tas lieliski darbojas, šķīdinot arī asfaltu un bitumenu, tāpēc var efektīvi likvidēt asfalta traipus uz grīdas.
  • Kiehl Carp-Deta – šis traipu tīrītājs tekstila virsmām darbojas ātri un efektīvi, iztīrot dažādus traipus, piemēram, kafijas un pārtikas. Uzsmidziniet tīrīšanas līdzekli uz drāniņas tīrīšanai un paberzējiet traipu virzienā no ārpuses uz iekšpusi. Tad piespiediet ar absorbējošu papīru vai dvieli. Ja nepieciešams, varat uzsmidzināt tīrīšanas līdzekli arī tieši uz traipa un ļaut tam iedarboties pāris minūtes. Ja traipu uzreiz neizdodas iztīrīt, varat atkārtot, cik reizes nepieciešams, lai iztīrītu to pilnībā. Pēc tīrīšanas noteikti noskalojiet virsmu ar tīru ūdeni, lai iztīrītu visas nogulsnes. Ja jātīra lielāki traipi, lielisks palīgs būt tekstila tīrīšanas ierīce vai tvaika tīrītājs.
  • Kiehl Tablefit – traipu tīrīšanas līdzeklis efektīvai grūti iztīrāmu traipu likvidēšanai (līme, zīmulis, ūdensizturīgs marķieris, tintes pildspalva, u.c.). Uzsmidziniet Kiehl Tablefit traipu tīrīšanas šķīdumu uz drāniņas tīrīšanai, iztīriet traipus un nosausiniet virsmu. Atcerieties, ka Kiehl Tablefit var izmantot tikai uz virsmām, kas ir noturīgas pret šķīdinātāja iedarbību, piemēram, plastmasas, alumīnija, anodizēta alumīnija. Tas nav piemērots ABS plastmasas un pret šķīdinātāju jutīgu lakotu vai vaskotu virsmu tīrīšanai!
  • Kiehl Presto – kad virsmas pēc tīrīšanas ir zaudējušas spīdumu, periodiski atsvaidziniet tās ar mēbeļu pulēšanas līdzekli. Kiehl Presto veido spīdīgu aizsargājošu slāni uz virsmām un efektīvi notīra dažādus traipus un pirkstu nospiedumus.
  • Kiehl Plastic+ādai tīra un kopj – efektīvs līdzeklis plastmasas, lakotu un mākslīgās ādas virsmu tīrīšanai un kopšanai gan telpās, gan ārpus telpām. Papildus netīrumu notīrīšanai šis līdzeklis aizsargā pret traipu veidošanos, padarot virsmu ūdens necaurlaidīgu un piedodot lielisku spīdumu.
  • Flamil 88 – tīrīšanas un pulēšanas pasta metāla virsmu tīrīšanai, pulēšanai un apkopei. Teicami piemērots dārgmetāliem, kā arī varam un misiņam. Flamil 88 notīra virsmas koroziju, oksīdus un citus spēcīgi pielipušus nosēdumus. Papildus tam tas padara virsmu skaisti spīdīgu un izveido ļoti plānu aizsargājošu slāni, kas novērš turpmāku smērēšanos un nodilumu.
  • Kiehl Eloxa Prima – speciāla apkopes eļļa lielāku nerūsējošā tērauda virsmu pulēšanai, piemēram, lifta durvis. Notīra pielipušos netīrumus un izveido aizsardzības uzturēšanas pārklājumu. Piemērota nerūsējošā tērauda, alumīnija un anodizēta alumīnija virsmu iekštelpās tīrīšanai.

Puhastusimport-plekkide-eemaldus-Svinto-seebivill

Videi draudzīgas spēcīgu ķīmisko līdzekļu alternatīvas:

  • Melamine rubber – if you need to remove small stains from, for example, painted walls or chair legs, you can try a melamine rubber and clean water before using a chemical. Moisten the rubber, rub the stain gently and wipe with a cleaning cloth. Be careful, because rubbing too aggressively may damage the surface!
  • Tīrīšanas sūklis Svinto Steel Wool ar ziepēm – ar ziepēm piesūcināts tīrīšanas sūklis, kas izgatavots no sastāvdaļām uz augu bāzes, kas bioloģiski noārdās, ir videi draudzīgs un efektīvi notīra netīrumus no virsmām, nebojājot tās. Tīrīšanas sūklis ar ziepēm ir labs risinājums vietām, kurās nevar lietot spēcīgus ķīmiskos līdzekļus vai abrazīvas gumijas, vai asus līdzekļus. Vairāk lasiet ŠEIT.
2023. gada 13. septembris