Izvēlaties vēlmju sarakstu

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija’’

Hako grīdu mazgājamās mašīnas

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija’’

Tikai 40 minūtes ceļā, un esam Ogrē ciemos pie “Fazer Latvija”. Jau tuvojoties ieejas durvīm, jūtam patīkamo ceptuves smaržu, un noskaņojums ir lielisks. Aiz katra lielāka vai mazāka zīmola stāv cilvēki, kas ir uzņēmuma seja, un varam droši apgalvot, ka “Fazer Latvija” darbinieki liek mums justies gaidītiem un ir profesionāļi savā jomā. Sirsnīgā sarunā pie tējas un kārumiem atskatījāmies uz mūsu sadarbību vairāku gadu garumā.

Pastāstiet, lūdzu, par “Fazer Latvija”

“Fazer” is starptautisks ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1891. gadā Somijā. Pašreiz uzņēmums strādā astoņās valstīs un eksportē produktus uz aptuveni 40 valstīm. “Fazer” biznesa virzieni – maize, saldumi, uz graudaugu un augu bāzes radīti produkti, ēdināšanas pakalpojumi.

“Fazer Bakery Baltic” kā uzņēmumu izveidoja 2014. gada maijā, apvienojot “Fazer” maizes biznesus Baltijas valstīs. Uzņēmuma sastāvā ir “Fazer Eesti”, “Fazer Latvija” un “Fazer Lietuva”. “Fazer Latvija” ir viena no lielākajām maiznīcām Latvijā. Mūsu ceptuve Ogrē nodrošina produkciju arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas tirgiem. Esam vairāk nekā 320 darbinieku maizes ceptuvē un kūku ražotnē.

Cik sen jūs sadarbojaties ar “Profiks Clean” un kā uzsākāt sadarbību?

“Fazer Latvija” uzsāka sadarbību ar “Profiks Clean” jau 2015. gadā, kad kopīgiem spēkiem atradām vispiemērotāko risinājumu ražošanas iekārtu tīrīšanai – toreiz “Menikini” tvaika tīrīšanas iekārta parādīja vislabākos rezultātus, un tvaiks joprojām tiek izmantots kā viens no tīrīšanas veidiem īpaši grūti sasniedzamām vietām. Šobrīd esam paplašinājuši sadarbību ar “Profiks Clean” un izmantojam arī “Vikan”  inventāru, “Hako” mašīnas, “Kiehl” ķīmiju, uzkopšanas inventāru. Tāpat intensīvi lietojam arī “Miele” profesionālo veļasmašīnu mopu un drānu mazgāšanai.

Kā notiek uzkopšana “Fazer Latvija”?

2019. gada rudenī lēmām par labu uzkopšanai pašu spēkiem. Mūsu ražotnē ir augstas kvalitātes prasības – visiem procesiem uzņēmumā ir jāatbilst FSSC 22 000 standartam. Šobrīd uzkopšanu veic astoņi darbinieki, kas ir daļa no mūsu komandas. Kopā esam uzņēmuma pasākumos un pie pusdienu galda. Komunikācija ir viegla un saprotama, kā arī Uzkopšanas nodaļas darbinieki vienmēr var lūgt padomu vai konsultēties ar pārējiem kolēģiem, jo mums ir viens kopīgs mērķis – izcila tīrība visās telpās. Uzkopšanas personāls veic gan ražošanas telpu, gan biroja telpu uzkopšanu. Ražošanas telpās apkopēji rūpējas par grīdu, sienu, sanitāro telpu, noliktavas zonas tīrību, tomēr ražošanas iekārtas tīra paši ražošanas darbinieki.

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija"

Kas ir vislielākie izaicinājumi ražošanas telpu uzkopšanā?

Mūsu ražošanas telpās atrodas konditoreja un maiznīca. Taukvielas, eļļa ir tas, kas jātīra ikdienā, tomēr esam atraduši labus risinājumus, lai tiktu ar šiem izaicinājumiem galā. Neaizstājams palīgs uzkopšanā mums ir divas “Hako Scrubmaster B70CL” grīdas uzkopšanas mašīnas, kā arī “Hako Scrubmaster B45CL”, kuras izmantojam ik dienu. Ar mašīnām strādā tikai dāmas un lieliski tiek ar tām galā. Un vēl mums ir tehniskais atbalsts no mūsu prasmīgā mehāniķa Dmitrija, kas uzrauga, lai iekārtas būtu darba kārtībā. Tomēr, ja nepieciešams kāds nopietnāks remonts, saucam palīgā “Profiks Clean” remonta puišus, un visas problēmas tiek novērstas īsā laikā.

Hako grīdu mazgājamās mašīnas vienā no lielākajām maiznīcām Latvijā ''Fazer Latvija"

Kādēļ izvēlējāties “Hako” grīdas mašīnas?

“Hako” grīdas mašīnas pazīstam jau sen un novērtējam to izturību un vienkāršību lietošanā. “Hako” ir iekārta, kas kalpo ilgi un nesagādā problēmas, ja to pieskata un regulāri kopj. Vēl svarīgs faktors bija rezerves daļu pieejamība un kvalitatīvs serviss, ko nodrošina “Profiks Clean” darbinieki.  Šogad nolēmām atvieglot uzkopšanas komandas darbu arī biroja telpās, un mūsu “Hako” mašīnu autoparku papildināja “Hako B25”. Tas ir jaunums “Hako” klāstā mazākām platībām un lieliski piemērota mūsu biroja uzkopšanai. Tagad grīdas varam uzkopt daudz ātrāk un kvalitatīvāk. Darbinieces ir ļoti apmierinātas. Grīdu mazgājamo mašīnu svars ir liels, un mehānika – daudz spēcīgāka, tāpēc arī rezultāts ir labāks, nekā mazgājot tikai ar mopiem.

Kā vērtējat sadarbību ar “Profiks Clean”?

Esam uzņēmums ar augstām kvalitātes prasībām, tāpēc mums ir svarīgi, lai arī uzņēmumam, ar kuru sadarbojamies, būtu līdzīgas vērtības. Mums ļoti svarīgs ir reakcijas ātrums uz remontu izsaukumiem, kā arī preču piegādēm. “Profiks Clean” klāstā ir kvalitatīvi zīmoli, kā arī preču pieejamība vienmēr ir stabila. “Profiks Clean” darbinieki ir atsaucīgi, veic produktu demonstrācijas, apmācības, kā arī iesaka vispiemērotākos produktus. Mūsu sadarbība balstās uz godīgām attiecībām un savstarpējo uzticēšanos. “Fazer Latvija” nākotnes plāni ir lieli un ambiciozi, un, lai tos īstenotu, mums ir nepieciešami drosmīgi un radoši sadarbības partneri, ar kuriem iet šo ceļu kopā.

2023. gada 3. novembris