Izvēlaties vēlmju sarakstu

Higiēnisks un ērts Longopac atkritumu savākšanas risinājums pansionātā ‘’Madliena’’

Longopac

Higiēnisks un ērts Longopac atkritumu savākšanas risinājums pansionātā ‘’Madliena’’

Kādā jaukā maija rītā devāmies apciemot pansionātu ‘’Madliena’’, kas atrodas Ogres novada Madlienas pagastā. Ar pansionātu ‘’Madliena’’ sadarbojamies jau ilgāku laiku, tāpēc interesanti bija uzzināt darbinieku atsauksmes par Profiks Clean produktiem. Mūs laipni sagaidīja pansionāta direktore Inese Rudzgaile, kas ar lielu aizrautību dalījās ar mums savos iespaidos.   

Cik sena ir Jūsu iestāde?

Vispārējā tipa pansionāts „Madliena” ir veco ļaužu un invalīdu sociālās aprūpes institūcija, kas savu darbu uzsāka 1995. gada 29. martā. Pansionātā ir 80 vietas un strādā 40 darbinieki. Pansionāts sniedz sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pensijas vecumu sasniegušām personām un I, II grupas invalīdiem.

Kas Jūsu darbiniekiem ir svarīgi, veicot ikdienas pienākumus?

Mūsu darbs nav viegls, tāpēc ļoti svarīgi, lai darba instrumenti, kurus izmantojam ikdienā mūsu klientu aprūpē, kā arī telpu uzkopšanā, ir ērti un kvalitatīvi. Izmantojot kvalitatīvu inventāru, mūsu darbiniekiem ir vairāk laika, kuru veltīt  klientiem. 

Kā Jūs uzzinājāt par Longopac atkritumu savākšanas sistēmu?

Profiks Clean pārstāve Līga bija Madlienas pusē un iebrauca pie mums ar daudz interesantiem produktiem, kā arī iedeva izmēģināt uz laiku Longopac atkritumu tvertni.  Tvertne mums iepatikās uzreiz, darbinieki uzreiz saprata ideju un priekšrocības. Iepriekš mēs izmantojām parastos melnos 120 litru maisus. Darbinieki laika trūkuma dēļ tos piekrāva pilnus un tad ar grūtībām nesa lejā pa kāpnēm. Dažkārt maisi pārplīsa, jo neturēja smagumu. Izmantojot Longopac maisus, darbiniekiem vairs nav jānes smagi maisi, jo var iznest tik daudz atkritumu, cik ir konkrētajā brīdī. Kopš izmantojam Longopac maisus, neviens maiss vairs nav pārplīsis. Sākumā neticējām, ka plānāks maiss var būt izturīgāks, tomēr ir tieši tā, kā Līga stāstīja – šie ir kvalitatīvi maisi un speciāli veidoti, lai būtu izturīgi.

Longopac jäätmekäitlussüsteem

Kā notiek Jūsu ikdienas klientu aprūpes process?

Mums ir vienvietīgas, divvietīgas, kā arī trīsvietīgas palātas. Medmāsa kopā ar aprūpētāju dodas savā ikdienas apgaitā ņemot aprūpes ratus un Longopac Maxi tvertni. Ļoti ērti, ka Longopac tvertne ir uz riteņiem. Tas dod iespēju piebraukt pie katras palātas, veikt nepieciešamās manipulācijas un salikt pamperus, salvetes un visu, kas nepieciešams maisā un uzreiz to aizsiet. Uzliekot savilcēju, mēs arī noslēdzam maisu un visas smakas – gluži kā aizveram vāku, tikai darām to ar savilcēju. Gultas veļa un kopšanas līdzekļi savukārt atrodas uz aprūpes ratiem.  

Cik Longopac tvertnes ir Jūsu rīcībā un cik ilgi iet viens maiss?

Mūsu pansionāts ir izvietots 3 stāvos, tāpēc arī iegādājāmies katrā stāvā pa vienai tvertnei. Mūsu gadījumā ērtāk ir strādāt ar Longopac Maxi tvertni, jo atkritumu daudzums ir diezgan liels. Viens maxi maiss mums iet aptuveni pusotru līdz divus mēnešus. Maisu vienreiz uzliekam un vairs par maisiem nav jādomā, jo tie visi ir uz stenda. Sametam atkritumus, nosienam ar savilcēju, nogriežam un iznesam.

Kā Jums gāja ar savilcējiem? Vai nebija grūtības pie tiem pierast?

Mums lauku cilvēkiem savilcēji nav sveša lieta. Esam tos saimniecībā izmantojuši arī iepriekš, tāpēc nekādas grūtības nesagādāja.

Kas Jūsuprāt ir lielākie Longopac sistēmas plusi?

Ērti, vizuāli estētiska tvertne, izturīgs maiss. Mūsu darbiniekiem patīk strādāt ar šo sistēmu un noteikti iesakām to arī citiem. Ir vēl viens produkts, kuru iepriekš neizmantojām un kas bija jaunatklājums – nivelis vai gumijas sliede. Lieliski saslaukām ar to matus, smiltis un citus gružus, kā arī izmantojam to ziemā, kad ir slapjāks vai kad izlīst kāds šķidrums. Priecājamies par sadarbību un jauno uzkopšanas inventāru, kas atvieglo mūsu ikdienu.

 

2023. gada 5. jūnijs