Izvēlaties vēlmju sarakstu

Kā efektīvi iztīrīt un sakopt klases telpas?

klases telpas

Kā efektīvi iztīrīt un sakopt klases telpas?

Patīkama un droša vide nodrošina atbalstu mācīšanās procesam, un tāpēc tīra klases telpa ir būtiska labas mācīšanās pieredzes gūšanai un rezultātu sasniegšanai. Tīrā klases telpā skolēni jūtas labi un var labāk koncentrēties. Nehigiēniskā vidē skolēni saskaras arī ar saslimšanu un alerģiju risku, kas var būt par iemeslu skolas neapmeklēšanai. Ir labi mācīties tīrā klasē, samazinās slimību izplatīšanās un uzlabojas arī mācību sasniegumi. Kā vienkārši un izmaksu ziņā efektīvi iztīrīt klases telpas?

Atbilstoši un kvalitatīvi tīrīšanas līdzekļi padara tīrīšanu vieglāku un ātrāku

Efektīva tīrīšana ir atkarīga no piemērotiem un kvalitatīviem instrumentiem. Atbilstoši tīrīšanas līdzekļi, kas ir labā darba kārtībā, padara tīrīšanu ievērojami vienkāršāku un ātrāku. Lai tīrīšanu veiktu vēl efektīvāk un ergonomiskāk, mēs iesakām izmantot uzkopšanas ratiņus. Uzkopšanas ratiņiem būtu jābūt viegli tīrāmiem un viegli manevrējamiem, lai ar tiem būtu ērti strādāt. Uzkopšanas ratiņos tāpat arī jābūt atbilstošiem līdzekļiem, tiem jābūt sakārtotiem tā, lai varētu ātri atrast nepieciešamo. Glabājiet uzkopšanas ratiņos tikai nepieciešamos tīrīšanas līdzekļus un instrumentus un pārliecinieties, ka tie ir tīri un gatavi lietošanai.

Klases telpu tīrīšanai izvēlieties videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus bez smaržas

Mēs iesakām klases telpu tīrīšanai izvēlēties videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus bez smaržas. Spēcīgas smaržas var mazināt skolēnu koncentrēšanās spējas un izraisīt vairākas veselības problēmas, tostarp astmu un alerģiskas reakcijas. Drošākā izvēle ir lietot tīru ūdeni un mikrošķiedras tekstila drāniņas, taču ja nepieciešams veikt pamatīgāku tīrīšana, vienmēr izvēlieties tīrīšanas līdzekļus ar ekomarķējumu. Ja lietojat tīrīšanas līdzekļus, nekad neklājiet tos uz tīrāmās virsmas, bet uzsmidziniet nelielu daudzumu uz tīrīšanas drānas un tad tīriet virsmas.

Tīrīšanas plāns palīdz nodrošināt, ka klases telpas vienmēr ir tīras un higiēniskas

Ir svarīgi sastādīt labu tīrīšanas plānu, lai nodrošinātu regulāru tīrīšanu un novērstu netīrumu uzkrāšanos. Tīrīšanas plānā norāda, kas un cik bieži ir jātīra. Tādējādi nekad nekas nepaliks nepamanīts. Sekošana vienkāršam grafikam palīdz vienmēr nodrošināt tīras un higiēniskas klases telpas, kā arī tādējādi patērēsiet mazāk laika un enerģijas koplietošanas telpu tīrīšanai.

Atbilstoša atkritumu apsaimniekošanas sistēma nodrošina tīru vidi un izglīto skolēnus ilgtspējas jautājumos

Skolās ir jānodrošina efektīva atkritumu apsaimniekošanas sistēma, lai samazinātu radīto atkritumu apjomu un pārstrādātu atkritumus. Atkritumu kastēm ir jābūt marķētām atbilstoši šķirotajiem atkritumiem. Stikls, iepakojums, kartons un papīrs, kā arī bioloģiskie atkritumi vienmēr būtu jāatdala. Izturīgie, videi draudzīgie un stilīgie Ecolong Multi šķirošanas konteineri ar vienreizējo Longopac atkritumu maisu sistēmu ir ideāli piemēroti atkritumu šķirošanai skolās. Šķirojot atkritumus, mēs padarām apkārtējo vidi zaļāku un tīrāku, kā arī tā ir laba iespēja mācīt skolēniem par ilgtspēju. Aplūkojiet Ecolong Multi šķirošanas konteinerus ŠEIT

Mēs esam apkopojuši dažus ieteikumus, kā uzturēt tīras un drošas dažādas telpas skolā. Šeit ir norādīti tīrīšanas līdzekļi un instrumenti, ko iesakām mēs un ko sekmīgi izmanto skolās.

Pindade puhastamine

Dažādu virsmu tīrīšana

Laba izvēle grūti aizsniedzamu virsmu, piemēram, plauktu un telpas aiz radiatoriem, tīrīšanai ir Vikan iekštelpu mopa turētājs ar Vikan mikrošķiedras mopu iekštelpām. Ja to lieto sausu, mikrošķiedra izmanto statisko elektrību, lai savāktu putekļus, netīrumus un matus. Samitrināts mikrošķiedras mops ir piemērots netīrumu un tauku likvidēšanai. Lai darbs būtu ergonomiskāks un varētu notīrīt virsmas, kas atrodas augstāk virs zemes, mēs iesakām pievienot mopam iekštelpām teleskopisko kātu.

Lai ergonomiskāk un ātrāk notīrītu lielas virsmas, lietojiet Vikan velkro mopa rāmi, ko var aprīkot ar dažādiem mopiem, lai tīrītu tāfeli, stiklu un spoguļus vai galdus, solus un palodzes.

Košļājamās gumijas un zīmuļa traipu notīrīšana

Uz skolas soliem bieži ir grūti notīrāmi traipi, piemēram, līmes, zīmuļa, ūdensizturīgā marķiera vai tintes pildspalvas atstātie traipi. Kiehl Tablefit izsmidzināmais plastmasas un galdu tīrīšanas līdzeklis palīdzēs efektīvi notīrīt šos traipus un nodrošinās vienkāršus un ātrus risinājumus pat šķietami bezcerīgās situācijās. Vienkārši uzsmidziniet Kiehl Tablefit plastmasas un galdu tīrīšanas šķīdumu uz drāniņas tīrīšanai, notīriet netīrumus un nosausiniet virsmu. Atcerieties, ka Kiehl Tablefit nav piemērots ABS plastmasas vai pret šķīdinātāju jutīgu lakotu vai vaskotu virsmu tīrīšanai!

Vēl viens lielisks līdzeklis klases telpu tīrīšanai ir Kiehl Procur speciālais kopšanas līdzeklis. Kiehl Procur būtiski atvieglo košļājamās gumijas, līmlentas vai līmes traipu, kā arī tumšo apavu atstātu švīku likvidēšanu uz dažādām virsmām. Mēs arī iesakām izmantot šo līdzekli neatšķaidītu, lai pārklātu virsmas, kur skolēni bieži pielipina košļājamo gumiju, piemēram, galdus un krēslus, jo Kiehl Procur novērš košļājamās gumijas pielipšanu pie virsmas, un tā vienkārši nokritīs no tās. Ja arī grīda ir tīrīta ar Kiehl Procur līdzekli, košļājamā gumija nepielips arī pie grīdas un varēsiet to viegli noslaucīt, izmantojot slotu un liekšķeri. Jāņem vērā, ka katrā piektajā reizē virsmas ir jānotīra ar citu universālu tīrīšanas līdzekli, lai novērstu Kiehl Procur līdzekļa noslāņošanos.

Kiilto Freeze košļājamās gumijas tīrītājs atvieglo košļājamās gumijas iztīrīšanu no tekstila virsmām, piemēram, paklājiem un mīkstajām mēbelēm. Lietojiet šauro caurulīti, kas pievienota pudelei, lai izsmidzinātu līdzekli tieši uz gumijas, un noņemiet sasaldēto košļājamo gumiju, nebojājot virsmu, piemēram, ar skrāpi.

Põrandate puhastamine

Grīdu tīrīšana

Grīdu tīrīšana un apkope skolā ir laikietilpīgs darbs, jo virsmas, kam nepieciešama ikdienas tīrīšana, parasti ir ļoti lielas. Lai veiktu grīdu tīrīšanu un apkopi ātrāk un efektīvāk, mēs iesakām izmantot grīdas mazgājamās iekārtas, kas padarīs grīdas nevainojami tīras ātrāk un ar ievērojami mazāku darba ieguldījumu.

Cieto grīdas virsmu tīrīšanai mēs iesakām Hako kombinētās grīdu mazgājamās iekārtas, kas efektīvi tīra un aiz kuras vienmēr paliek sausas grīdas. Tāpēc nav riska, ka bērni varētu paslīdēt uz slapjas grīdas un savainoties. Hako ir tīrīšanas tehnoloģijas pionieris, un lietojot Hako iekārtu, varat būt pārliecināts, ka grīdas vienmēr būs nevainojami tīras. Kā izvēlēties piemērotāko grīdas mazgājamo iekārtu? Vairāk lasiet ŠEIT.   

Sanitāro telpu tīrīšanai mēs ieteiktu Excentr grīdas uzkopšanas iekārtu. Excentr grīdas uzkopšanas iekārta ir laba izvēle strukturētu un raupju grīdas virsmu, kuras var būt grūti notīrīt ar mopu, mazgāšanai. Excentr ir arī lieliski piemērota kāpņu tīrīšanai, jo taisnstūra formas plāksne var viegli aizsniegt visus stūrus. Papildu ērtībai Excentr iekārtu klāstā ir arī ar akumulatoru darbināmas grīdas uzkopšanas iekārtas. Tādējādi nebūs jāuztraucas par to, vai tuvumā ir kontaktligzdas, vai par kabeļa aizķeršanos darba laikā. 

Lai ātri notīrītu no grīdas sausus un slapjus netīrumus vai šķidrumus, izmantojiet viedo Sprintus mitrās un sausās uzkošanas putekļu sūcēju. Jaudīgie un augstas efektivitātes putekļu sūcēji ar izturīgu un stingru korpusu ir paredzēti profesionālai izmantošanai. Strādāt ar neērtu putekļu sūcēju, kuru grūti pārvietot, ir laikietilpīgi, nogurdinoši un nepatīkami darbiniekam. Tāpēc augsta līmeņa lietošanas ērtība vienmēr ir centrālais jautājums Sprintus putekļu sūcēju izstrādē. Visi Sprintus putekļu sūcēji ir konstruēti, lai tīrītājs varētu veikt savu darbu ātri un efektīvi.

Ja vēlaties ātri saslaucīt nelielu putekļu daudzumu uz grīdas, grīdas nivelis ar savienojumu un atbilstošu liekšķeri ir lieliska izvēle. Putekļu vai matu kamoli nivelī neieķersies, un pēc darba pabeigšanas tas ir ļoti viegli tīrāms tekošā ūdenī. Ar grīdas niveli varat pat saslaucīt izlietu šķidrumu un glāzes lauskas kopā vienlaicīgi.

Kā notīrīt tumšās švīkas, ko uz grīdas atstāj apavi?

Skolās bieži jārisina problēma, ko rada tumšās apavu švīkas uz grīdām. Tās var viegli notīrīt ar melamīna švammītēm, vai izmantot melamīna disku grīdas mazgāšanas iekārtam.

Kāpēc aizsargāt grīdas skolā?

Grīdām intensīvi izmantotās telpās, piemēram, skolās bieži ir izmantot izturīgs un viegli tīrāms linolejs vai PVC grīdas segums. Ja šiem materiāliem ražotnē nav uzklāts īpašs aizsardzības slānis, gan linoleja, gan PVC grīdas segumi ir jāaizsargā ar aizsargpārklājumu,  regulāri jānotīra vecā pārklājuma kārta un jāveic atkārtota pārklājuma uzklāšana vismaz reizi gadā. Ja grīdas atbilstoši atjauno katru gadu, tās ir viegli tīrāmas ikdienā un saglabājas skaistas ilgu laiku.

Kā nodrošināt, ka sporta zālēs un koridoros grīdas nav slidenas?

Uz slidenas grīdas var neveiksmīgi paslīdēt, kā rezultātā var gūt nopietnus ievainojumus. Tāpēc ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai grīdas nebūtu slidenas telpās, kur skolēni skrien un spēlējas, piemēram, skolas koridoros un sporta zālēs. Lai nodrošinātu skolēnu drošību, mēs iesakām lietot Kiehl Procur speciālo kopšanas līdzekli vai Kiehl Ambital-eko kopšanas līdzekli.

  • Kiehl Procur speciālais kopšanas līdzeklis tika īpaši izstrādāts, lai uzturētu grīdas, kam noteiktas stingras slīdēšanas novēršanas prasības. Procur līdzeklis ir testēts un īpaši apstiprināts skolas grīdu uzkopšanai. Kiehl Procur neatstāj uz grīdas švīkas pēc nožūšanas, virsma saglabāsies matēta un neslīdoša, ja būs izmantota paredzētā deva. Kiehl Procur arī efektīvi notīra netīrumus, aizsargā virsmu un atvieglo apavu atstāto tumšo švīku likvidēšanu.
  • Kiehl Ambital-eko kopšanas līdzeklis padara grīdas neslīdošas, uztur virsmas spīdīgas un neatstāj nekādas švīkas. Ambital-eko kopšanas līdzeklim ir piešķirts ES ekomarķējums, pateicoties tā videi draudzīgajam sastāvam.

Kiehl Procur un Kiehl Ambital-eko ir piemēroti jebkuru ūdens izturīgu cieto un elastīgo grīdas seguma materiālu tīrīšanai (PVC, linolejs, gumija, poliolefins, marmors, terrazzo, lietie sveķi un vaskots grīdas segums), kā arī abi līdzekļi ir piemēroti arī lietošanai grīdas mazgāšanas iekārtā. Noteikti izlasiet drošības  datu  lapas pirms līdzekļu lietošanai vai jautājiet padomu mūsu pieredzējušajiem speciālistiem!

Grīdas tepiķi un ieejas paklājiņi aiztur līdz 80% netīrumu, kas nenokļūst ēkā

Ar apaviem skolas ēkā tiek ienests liels daudzums netīrumu, mitruma un putekļu, bet, vai zinājāt, ka grīdas tepiķi un ieejas paklājiņi aiztur līdz 80% netīrumu, neļaujot tiem iekļūt ēkā? Tāpēc mēs iesakām novietot atbilstošus un kvalitatīvus paklājiņus pie katras ēkas ieejas. Paklājiņš aizturēs lielāko daļu netīrumu. Izmantojiet ieejas paklājiņu, kas labi uzsūc mitrumu un saglabā grīdas tīras visā ēkā. Grīdas tepiķi padara grīdas arī mazāk slidenas un aizsargā grīdas. Ideālajā gadījumā ar grīdas paklājiņiem un ieejas tepiķiem būtu jānoklāj grīda sešu soļu platībā pie visām ieejām. Kāpēc izvēlēties vinila grīdas paklājiņu un kā to tīrīt? Vairāk lasiet ŠEIT.

Sanitaarruumide puhastamine

Sanitāro telpu tīrīšana

Tualetes telpas dienas laikā izmanto daudz cilvēku, un tā kā šeit ir arī bakterioloģiskais piesārņojums, ir ļoti svarīgi tīrīt šīs telpas katru dienu un darīt to zinoši. Pretējā gadījumā izplatīsies nepatīkamas smakas un vēlāk būs grūti notīrīt no virsmām iestāvējušos netīrumus.

  • Izmantojiet aseptisko metodi, kas nozīmē sākt tīrīšanu no tīrākām virsmām un tad pabeigt ar netīrākajām. Tādējādi varat izvairīties no netīrumu izplatīšanas tīrīšanas laikā,
  • Lietojiet parasto vispārējo tīrīšanas līdzekli, piemēram, Kiehl Econa Balance, lai ikdienā likvidētu nepielipušos netīrumus, piemēram, putekļus, ķermeņa taukus, kosmētikas līdzekļus.
  • Skābi saturošus tīrīšanas līdzekļus var izmantot, lai notīrītu ūdens nogulsnes, taču lietojiet tos tikai tad, kad tas nepieciešams, jo šādi tīrīšanas līdzekļi var bojāt virsmas, kā arī būt kaitīgi cilvēka veselībai.
  • Pārliecinieties, ka nav aizmirsts notīrīt sienas un visas virsmas, kam telpā pieskaras: slēdžus, ūdens maisītāju, ziepju un papīra dvieļu turētājus.

Nekavējieties lūgt mūsu pieredzējušajiem speciālistiem vairāk informācijas, un mēs atradīsim jums piemērotāko risinājumu!

Līga Jermolajeva
Pārdošanas speciāliste
Liene Bērziņa
Pārdošanas speciāliste
Andris Kurpnieks
Pārdošanas speciālists
Ansis Vanags
Pārdošanas vadītājs

2023. gada 13. septembris