Izvēlaties vēlmju sarakstu

Mūsdienīgi uzkopšanas risinājumi Salaspils 1. vidusskolā

Mūsdienīgi uzkopšanas risinājumi Salaspils 1. vidusskolā

Mūsdienīgi uzkopšanas risinājumi Salaspils 1. vidusskolā

Skaistā ziemas rītā dodamies nedaudz ārpus Rīgas apciemot Salaspils 1.vidusskolu. Neskatoties uz biezo sniega segu, kas novembra beigās pārsteidza Latviju, skolas teritorija ir sakopta un skolēni var nokļūt mācību iestādē sausām kājām, ja vien pašiem nav vēlmes pa ceļam iekrist kādā sniega kupenā. 

Salaspils 1. vidusskola ir ar senu vēsturi. Skolas celtniecības darbi sākti 1965. gadā. Pirmo reizi Salaspils 1. vidusskola vēra savas durvis 1967. gada 1. septembrī. Šodien skolā mācās 1387 skolēni un strādā vairāk nekā 140 darbinieku, no kuriem 100 ir pedagogi. Skola šo gadu gaitā ir tikusi gan pie jauna korpusa, gan pie sākotnējās ēkas renovācijas.

Skolā ierodamies ap pusdienlaiku un visapkārt valda skolai ierastā kņada, kad jaunāko klašu skolēni steidzās pusdienās.  Mūs laipni sagaida skolas saimniecības daļas vadītājs un robotikas skolotājs Sandijs Krastiņš , kas vēlreiz izrāda savu saimniecību un pastāsta sīkāk par ikdienas darba procesiem un kārtību.

Jūsu uzkopšanas telpa ir tik sakārtota. Kā Jums izdodas uzturēt tik labu kārtību gan skolā, gan uzkopšanas telpā?

 Uzkopšanas personāla darbs nav viegls, tāpēc darām visu, lai atvieglotu ikdienas darbus. Jo sakārtotāka ir telpa, jo vieglāk ir atrast nepieciešamos darba rīkus. Mēs izmantojam ķīmijas koncentrātus, tāpēc svarīgi , lai katrai ķīmijai būtu pieejamas lietošanas instrukcijas , kā arī atbilstoši marķēta dozācijas pudelīte, kas savukārt samazina ķīmijas pārdozēšanas risku. Mēs neaizraujamies ar lielu ķīmijas daudzumu un ikdienā dažas dienas nedēļā mazgājam tikai ar ūdeni, lai uz grīdas neizveidotos ķīmijas slānis. Visi instrumenti, kas nav uz uzkopšanas ratiem, mums ir ievietoti sienas turētājā, lai telpā ir kārtība un slotas nedeformējas.    

Cik darbinieku veic ikdienas uzkopšanu skolā un kādi ir lielākie izaicinājumi?

Uzkopšanas darbus skolas abās ēkās kopā veic 20 uzkopšanas darbinieki. 4 darbinieki atrodas skolā un veic uzkopšanu dienas laikā, bet pārējie nāk pēc mācību beigām vakarā. Kā jau visur darbinieki mēdz slimot, tāpēc dažkārt salikt uzkopšanas grafiku ir liels izaicinājums. Skola nav viegls objekts uzkopšanai, jo bērnu ir daudz un kā jau bērni, viņi ir aktīvi un skolas kārtības uzturēšana ir nepārtraukts process. Lai gan apavi ienākot skolā tiek pārvilkti, ziemas periodā skolas priekštelpa ir nepārtraukti jāuzkopj. Trepju margu, durvju rokturu dezinfekciju veicam regulāri. Kā arī sanitāro telpu uzkopšana notiek pēc katra starpbrīža.

Kā Jūs uzzinājāt par Profiks Clean?

Gadu atpakaļ saņēmu epastā uzaicinājumu uz Profiks Clean rīkoto semināru. Seminārā tika apskatītas vairākas tēmas, no kurām dažas mani uzrunāja un turpinājām sarunas ar Lieni un Andri, ar kuriem arī tālāk realizējām vairākus sadarbības projektus.

Kuri no Profiks Clean produktiem uzrunāja semināra laikā?

Tieši tobrīd mani interesēja uzkopšanas rati. Tā kā uzkopšanas telpas izmēri nav bezizmēra, un tajā ir jānovieto vismaz 5 rati, tad meklējām kompaktus un izturīgus ratus. Profiks prezentēja uzkopšanas ratus ar Longopac maisu sistēmu, kas noteikti bija kā pievienotā vērtība ratiem. Lai gan rati nav lieli, uz tiem varam novietot visu nepieciešamo – gan mopu kasti, gan maisus sausiem un mitriem netīrajiem mopiem, gan dozācijas pudelītes un visu pārējo. Ikdienā mēs izmantojam sagatavoto mopu sistēmu un izmantojam vismaz 500 mopu gan sausai , gan mitrai uzkopšanai, tāpēc mopu kaste sagatavotajiem mopiem arī bija svarīga. Lai gan šie paši rati bija pieejami arī bez Longopac sistēmas maisiem, devām priekšroku tieši Longopac maisiem, jo ir ļoti ērti, ja maisiem nav jāiet pakaļ, nav jāmeklē, jo tie vienmēr ir līdzi uz ratiem. Lielisks izgudrojums, kā arī videi draudzīgs risinājums, jo izmetam tikai tik maisa, cik atkritumu. Šobrīd izmantojam 5 šādus uzkopšanas ratus un uzkopšanas personāls ir apmierināts.

Longopac-cleaning-trolley   

Kas vēl likās noderīgs seminārā?

Zinājām, ka grīdas mašīnas var atvieglot uzkopšanas darbu un seminārā tika stāstīts arī par tām. Sākām ar iekārtu testu, jo viena lieta ir redzēt tās prezentacijā, bet pavisam cita lieta, kad mašīna strādā skolā uz vietas. Testa rezultāti bija acīm redzami un šobrīd skolas gaiteņi, sporta zāle tiek mazgātas ar Cleanfix RA 431 un pakāpeniski atsevišķas telpas atberžam ar Excentr 30-20 ģenerālo darbu mašīnu. Excentr lieliski noderēja arī pēc celtniecības darbiem, kur tualetes telpās bija palikuši grūti nomazgājami traipi. Esam pamanījuši , ka skola palikusi tīrāka, un mašīnas ir devušas gaidīto rezultātu. Šobrīd ar grīdas mašīnām strādā 2 darbinieki un rūpīgi tās pieskata un kopj.

Vēlamies pateikt lielu paldies Salaspils 1. vidusskolas saimniecības daļas vadītājam Sandijam par sarunu, uzsākto sadarbību un pozitīvajām atsauksmēm par mūsu produktiem.  Augstu novērtējam sadarbības partnerus, kam rūp telpu tīrība un kārtība, jo tīrā vidē arī mācību process norit veiksmīgāk un uzturēties ir patīkamāk. 

Cleanfix RA431  Excent 30-20plus

2023. gada 20. decembris