Izvēlaties vēlmju sarakstu

Kā efektīvi iztīrīt izmitināšanas telpas?

izmitināšanas telpas

Kā efektīvi iztīrīt izmitināšanas telpas?

Tīrība ir īpaši svarīga izmitināšanas uzņēmumā, lai cilvēki varētu justies ērti un pilnībā izbaudīt brīvdienas. Nav svarīgi, vai tas ir kempings pie jūras, vai arī luksusa viesnīca vecpilsētā - tīrība ir pirmais, ko viesi ievēros jebkur, un tas noteiks pirmo iespaidu par viesnīcu.

Vai varat iedomāties, ka ilgi gaidītajā atvaļinājumā jūs sagaida netīra viesnīcas istaba? Pat ja viss pārējais ir perfekti, netīra istaba radīs sliktu pirmo iespaidu un viesis visdrīzāk negribēs šeit atgriezties. Viņi var pat brīdināt draugus un ģimeni, kā arī ierakstīt negatīvu atsauksmi tīmekļa vietnē, lai brīdinātu arī citus atpūtniekus.

Mēs esam sagatavojuši sākuma komplektu izmitināšanas uzņēmumiem, lai jūs varētu piedāvāt saviem viesiem vislabāko pieredzi un ideālu tīrību. Šeit ir sniegti labākie ieteikumi un norādīti visi tīrīšanas līdzekļi, instrumenti un iekārtas, kas nepieciešamas ergonomiskai un efektīvai tīrīšanai viesnīcās un izmitināšanas vietās.

Puhastusimport-koristuskäru-hotellikäru

Viesnīcu un uzkopšanas ratiņi efektīvākai tīrīšanai

Viesnīcu un uzkopšanas ratiņi ir neaizvietojami instrumenti uzkopšanas darbiniekiem izmitināšanas vietās, lai veiktu ātru un efektīvu tīrīšanu. Ratiņos ievietojas visi tīrīšanas instrumenti un līdzekļi, kas var būt nepieciešami, tīrot viesnīcas istabas. Ja viss nepieciešams ir novietots ratiņos, uzkopšanas darbiniekam nav jāmēro ceļš turp un atpakaļ, kas būtiski samazina vērtīgā darba laika un enerģijas patēriņu.

Ko paturēt prātā, izvēloties viesnīcas ratiņus?

  • Izvēlieties ratiņus atbilstoši tīrāmo istabu skaitam un tīrāmo virsmu platībai.;
  • Ērtai ratiņu transportēšanai ārkārtīgi svarīgi ir atbilstoši riteņi - lieli riteņi ir ļoti būtiski koridoros ar garas šķiedras paklājiem.
  • Pārbaudiet ratiņu izmēru un pārliecinieties, ka tie viegli ievietojas tīrīšanas aprīkojuma telpā vai noliktavas telpā.
  • Ja turiet uzkopšanas ratiņus koridorā, izvēlieties ratiņus ar slēdzamām durvīm, lai nodrošinātu drošību. 

Puhastusimport-Longopac-jäätmekäitlus-prügi-sorteerimine

Atkritumu šķirošana viesnīcās - jauni mūsdienīgi un ilgtspējīgi risinājumi

Atkritumu šķirošana kļūst izplatītāka un tiek pieprasīta arī saskaņā ar jauno Likumu par atkritumiem. Izmitināšanas uzņēmumos ir nepieciešams šķirot atkritumus pa veidiem, arī lai pieteiktos starptautiskajam Green Key vides marķējumam. Kuri mūsdienīgi risinājumi padara atkritumu šķirošanu vieglu un ērtu, un ko varat darīt, lai sniegtu atbalstu viesiem atkritumu šķirošanā? Vairāk lasiet ŠEIT.


Puhastusimport-hotelli-koristus

Labākie tīrīšanas līdzekļi, instrumenti un iekārtas, ko sekmīgi izmanto izmitināšanas uzņēmumi

Sabiedriskās telpas un viesnīcas istabas

Dažādu virsmu un mēbeļu tīrīšana

Ir daudz dažādu virsmu, kam nepieciešama ikdienas tīrīšana un apkope hallē, koridoros un viesnīcas istabās - galdi, krēsli, letes, spoguļi, u.c. Labus rezultātus var nodrošināt tikai mikrošķiedras drāniņa un tīrs ūdens vai kāds tīrīšanas līdzeklis, taču ir arī vairāki noderīgi instrumenti, lai padarītu tīrīšanu efektīvāku un ērtāku.

Laba izvēle grūti aizsniedzamu virsmu, piemēram, plauktu un telpas aiz radiatoriem, tīrīšanai ir Vikan un Vikan mikrošķiedras mops iekštelpām. Ja to lieto sausu, mikrošķiedra izmanto statisko elektrību, lai savāktu putekļus, netīrumus un matus. Samitrināts mikrošķiedras mops ir piemērots netīrumu un tauku likvidēšanai. Lai strādātu ergonomiskāk un notīrītu augstākas virsmas, izmantojiet teleskopisko kātu.

Lai ergonomiskāk un ātrāk notīrītu lielas virsmas, lietojiet mazu velcro mopa rāmi, ko var aprīkot ar dažādiem mopiem, lai tīrītu stiklu un spoguļus vai galdus, solus un palodzes. Tas palīdzēs notīrīt lielas virsmas daudz ātrāk un ērtāk, nekā izmantojot mikrošķiedras drāniņu.

Tā kā vieta tīrīšanas ratiņos ir ierobežota, laba ideja ir izmantot daudzfunkcionālus instrumentus. Viens no ļoti efektīviem palīgiem ikdienas tīrīšanā ir daudzfunkcionālais Sappax inventārs , kas tīra griestus un sienas, kā arī grūti aizsniedzamas vietas, ne tikai grīdas. Sappax ir arī lieliska mēbeļu tīrīšanas alternatīva, jo rokturim piestiprināmie stūru tīrīšanas piederumi ļauj viegli notīrīt putekļus no skapjaugšas

Stikla virsmu tīrīšana

Logi un stikla virsmas piepilda telpas ar gaismu un padara tās plašākas, taču tās ir regulāri jātīra, lai uzturētu tīras. Izmitināšanas vietā var būt daudz dažādu stikla virsmu - stikla galdi, sienas, spoguļi, u.c. Mazāku virsmu tīrīšanai izmantojiet mikrošķiedras drāniņu stikla tīrīšanai, taču, ja nepieciešams tīrīt augstākas vai lielākas stikla virsmas, darbu var būtiski atvieglot, izvēloties 

  • stikla tīrīšanas mops un turētājs ar rokturi – ātri un efektīvi notīra stikla, spoguļa, metāla un citas spīdīgas virsmas.
  • Unger Stingray stikla tīrīšanas komplekts – efektīva un droša sistēma logu un citu gludu virsmu iekštelpās tīrīšanai. Izmantojot dažādus rokturus, varat tīrīt virsmas, kas atrodas pat līdz 3 metru augstumā no grīdas vai attālumā no jums. Lai izsmidzinātu tīrīšanas līdzekli uz virsmas, izmantojiet pogu uz roktura. Tas novērš tīrīšanas līdzekļa izsmidzināšanu nevajadzīgās vietās. Caur atverēm trīsstūra mopa vidū līdzeklis nonāk tieši uz virsmas. 

Mikrošķiedras drāniņas un mopi ir efektīvi instrumenti stikla virsmu tīrīšanai, pat neizmantojot stikla tīrīšanas līdzekļus. Ieteicams izmantot pēc iespējas mazāk stikla tīrīšanas līdzekļa, jo ķīmiskās vielas var kairināt cilvēku acis un elpošanas sistēmas. Turklāt, ja stikla tīrītājus izmanto bieži, viela uzkrājas uz virsmas, pastiprinot putekļu pielipšanu pie virsmas, kas, savukārt, padara virsmas blāvas un taukainas pat pēc tīrīšanas. Ja stikls ir ļoti netīrs un ar tīru ūdeni vairs nepietiek, lietojiet Kiehl GlasQueen vai Kiehl GlasKing stikla tīrītāju.

Lai novērstu švīku veidošanos uz virsmas, pārliecinieties, ka mikrošķiedras drāniņa stikla tīrīšanai ir pietiekami, taču ne pārmērīgi samitrināta, jo no pārāk slapja auduma uz stikla loga rūtīm un stikla virsmām paliek slaucīšanas švīkas. 

Efektīvi vispārēji tīrīšanas līdzekļi ikdienas lietošanai

Lai gan daudzas virsmas var efektīvi notīrīt, izmantojot parastu ūdeni un mikrošķiedras drāniņu, reizēm tomēr ir nepieciešami tīrīšanas līdzekļi. Šeit mēs iepazīstinām ar dažiem no tīrīšanas līdzekļiem, ko bieži izmanto izmitināšanas vietās:

  • Kiehl Econa Balance – vispārējs tīrīšanas līdzeklis bez smaržas ikdienas tīrīšanai, kā arī intensīvai tīrīšanai. Piemērots visu ūdens izturīgu grīdas seguma materiālu, dažādu virsmu, objektu un vaskotu un eļļotu virsmu tīrīšanai. Kiehl Econa Balance ir videi draudzīgs tīrīšanas līdzeklis, kam piešķirts ES ekomarķējums un Nordic Swan ekomarķējums.
  • Kiehl Torvan FD – aktīvs tīrīšanas līdzeklis bez smaržas ikdienas tīrīšanai un liela apjoma tīrīšanai, ko var izmantot arī virtuvēs. Piemērots visu ūdens izturīgu virsmu, objektu un grīdas segumu materiālu, tostarp vaskotu grīdu, tīrīšanai.
  • Kiehl Rapi-Des – dezinfekcijas līdzeklis, kas vienlaikus tīra un dezinficē. Kiehl Rapi-Des ir ļoti efektīvs pret baktērijām, raugiem un vīrusiem.

Šie tīrīšanas līdzekļi ir ļoti labi piemēroti vispārēja pielietojuma virsmu ikdienas tīrīšanai. Ja nepieciešams tīrīt sanitārās telpas vai likvidēt grūti iztīrāmus traipus, var palīdzēt speciālie tīrīšanas līdzekļi.

Kā iztīrīt grūti iztīrāmus traipus no dažādām virsmām?

Izmitināšanas vietā bieži ir nepieciešams tīrīt grūti iztīrāmus traipus, piemēram, kafijas, vīna, asiņu, vēmekļu, košļājamās gumijas vai citus traipus. Parasti tam nav pietiekami daudz laika, jo tūlīt ierodas jauni viesi. Izmantojot atbilstošus tīrīšanas līdzekļus un instrumentus, lielisku darbu var paveikt ļoti īsā laikā. Kā sekmīgi iztīrīt grūti iztīrāmus traipus un kurus tīrīšanas līdzekļus lietot? Vairāk lasiet ŠEIT.


Grīdu tīrīšana un kopšana

Grīdu tīrīšana un kopšana viesnīcās un citās izmitināšanas vietās ir laikietilpīga, jo bieži ikdienā nepieciešams tīrīt ļoti lielas virsmas. Tāpēc mēs iesakām izmantot uzkopšanas iekārtas, kas padarīs grīdas nevainojami tīras ātrāk un ar ievērojami mazāku darba ieguldījumu.

Hako beršanas-žāvēšanas iekārta padarīs grīdas nevainojami tīras

Cieto grīdas virsmu tīrīšanai mēs iesakām Hako kombinēto grīdas mazgāšanas iekārtu, kas efektīvi tīra un aiz kuras vienmēr paliek sausas grīdas. Izmantojot mopu, pastāv risks izplatīt daļu netīrumu uz grīdas, taču, izmantojot kombinēto grīdas mazgāšanas iekārtu, šāda riska nav. Hako grīdas mazgāšanas iekārta ir aprīkota ar sūkšanas elementu, kas novada netīrumus netīrā ūdens tvertnē. Pašsaprotami, ka cilvēks nevar izberzt grīdu tik intensīvi, kā to dara iekārta, tāpēc grīdas mazgāšanas iekārta palīdz panākt tīrākas grīdas ar mazāku piepūli.

Profiks Clean klāstā ir vairākas dažādas Hako grīdas mazgāšanas iekārtas, kas paredzētas dažādu platību grīdu tīrīšanai. Kā izvēlēties piemērotāko kombinēto grīdas mazgāšanas iekārtu? Vairāk lasiet ŠEIT

Puhastusimport-Sprintus-tolmuimeja-Era-Pro

Kvalitatīvi un lietotājam draudzīgi Sprintus putekļu sūcēji efektīvai nepielipušu netīrumu tīrīšanai

Jaudīgie un augstas efektivitātes Sprintus putekļu sūcēji ar izturīgu un stingru korpusu ir paredzēti profesionālai izmantošanai. Strādāt ar neērtu putekļu sūcēju, kuru grūti pārvietot, ir laikietilpīgi, nogurdinoši un nepatīkami darbiniekam. Tāpēc augsta līmeņa lietošanas ērtība vienmēr ir centrālais jautājums Sprintus putekļu sūcēju izstrādē. Visi Sprintus putekļu sūcēji ir konstruēti, lai tīrītājs varētu veikt savu darbu ātri un efektīvi.

Putekļu sūcēji izmitināšanas vietām:

  • Sprintus ERA PRO viedais putekļu sūcējs ir jaudīgākais un klusākais tirgū pieejamais putekļu sūcējs. Iekārtas trokšņa līmeni var regulēt atbilstoši nepieciešamībai, un ERA PRO ir ārkārtīgi kluss, darbojoties ECO režīmā. Pateicoties tam, grīdas var tīrīt jebkurā diennakts laikā, nepieciešamības gadījumā pat vietās, kur sapulcējušies cilvēki. Putekļu sūcējam ir HEPA filtra kārtridžs un HEPA 13 flīsa filtrs, un tādējādi tas ir piemērots arī cilvēkiem ar alerģijām.
  • Ja nepieciešams tīrīt mitrus netīrumus vai pat šķidrumus, ne tikai sausus netīrumus, varat izmantot arī Sprintus slapjās/ sausās tīrīšanas putekļu sūcēja palīdzību. Sprintus slapjās/ sausās tīrīšanas putekļu sūcējs ir lielisks instruments sarežģītos apstākļos, jo ir ļoti viegli to pārveidot no parastā putekļu sūcēja par mitrās tīrīšanas putekļu sūcēju.

Lielu paklāju ātrai un efektīvai tīrīšanai izmantojiet kvalitatīvo slaucītāju

Putekļu sūcējs ir efektīvs, ja nepieciešams iztīrīt paklāju, bet tīrīt ar putekļu sūcēju ļoti lielas virsmas ar paklāja segumu ir apgrūtinoši un laikietilpīgi. Lielām virsmām ar paklāja segumu efektīvāks risinājums ir slaucītājs. Hako Sweepmaster B500 ir kompakts un kluss bezvadu slaucītājs un ir ideāli piemērots vienkāršai un sarežģītākai slaucīšanai gan uz cietām, gan paklāja seguma grīdām. Hako B500 lieliski aizvieto parasto putekļu sūcēju, ja jātīra ļoti lielas virsmas ar paklāja segumu. Hako Sweepmaster B500 slaucītājs var iztīrīt pat 2400 m²/h. Tas ļauj iztīrīt lielus paklājus ievērojami ātrāk un ar mazāku piepūli, nekā izmantojot putekļu sūcēju.

Paklājos sakrājušos netīrumus var efektīvi likvidēt, izmantojot Duplex grīdu un paklāju tīrīšanas iekārtu

Paklājos katru dienu uzkrājas daudz netīrumu, un tie izraisa paklāja šķiedru nodilšanu. Lai paklājs pēc iespējas ilgāk saglabātos skaists, papildus nepielipušo netīrumu iztīrīšanai, laiku pa laikam jāveic arī tā mitrā tīrīšana. Tas ir īpaši svarīgi paklājiem, kas izvietoti pie ieejas durvīm. Cilvēki ar kājām ienes ēkā daudz mitruma un netīrumu, kas aizķeras paklāja šķiedrās un ar laiku izveido tā dēvētās “pēdas”.

Duplex grīdas un paklāju tīrīšanas iekārta ir lielisks palīgs, lai efektīvi iztīrītu paklājus, jo tā iztīra netīrumus, kas uzkrājušies dziļi paklāja šķiedrās un ir neaizsniedzami ar putekļu sūcēju. Divas birstes, kas darbojas pretējos virzienos, atdala netīrumus, kas pēc tam nonāk netīrā ūdens tvertnē. Ja paklāja mitrā tīrīšana parasti ir saistīta ar ilgu žāvēšanas laiku, izmantojot Duplex mazgāšanas iekārtu, šādu bažu nav. Ja virsmu, kas iztīrīta ar tīrīšanas līdzekli un ūdeni, vēlreiz tīra ar sausu iekārtu, iekārtas birstes savāc ūdeni un netīrumus no paklāja šķiedrām, un paklājs ātri izžūst. Pateicoties tam, ka birstes rotē pretējos virzienos, Duplex grīdas un paklāja tīrīšanas iekārtu var efektīvi izmantot ne tikai paklāju, bet arī dažādu strukturētu grīdu tīrīšanai.

Vienreizējā Excentr grīdas uzkopšanas iekārta grīdu tīrīšanai un apkopei

Inovatīvās Excentr grīdas uzkopšanas iekārtas ar ekscentrisku kustību ir efektīvas ikdienas tīrīšanā un apkopē, kā arī speciālos darbos. Excentr grīdas uzkopšanas iekārta ir īpaši laba izvēle strukturētu un raupju grīdas virsmu, kuras var būt grūti notīrīt ar mopu, beršanai. Excentr ir arī lieliski piemērota kāpņu tīrīšanai, jo taisnstūra formas pamatne var viegli aizsniegt visus stūrus. Papildu ērtībai Excentr iekārtu klāstā ir arī ar akumulatoru darbināmas grīdas uzkopšanas iekārtas. Tādējādi nebūs jāuztraucas par to, vai tuvumā ir kontaktligzdas, vai par kabeļa aizķeršanos darba laikā. 

Excentr grīdas uzkopšanas iekārtas ļauj veikt arī šādus darbus:

  • Apkopt un slīpēt koka grīdas
  • Atjaunot marmora grīdu spīdumu
  • Notīrīt no grīdām vasku
  • Mazgāt kāpnes un grīdas sanitārajās telpās
  • Ērti apkopt grīdas virsmas, kurām ir apgrūtināta piekļuve

Sappax mopisüsteem

Daudzfunkcionālais Sappax inventārs nelielāku virsmu tīrīšanai

Ja grīdas virsma, kuru nepieciešams tīrīt, nav ļoti liela vai tai ir grūti piekļūt ar iekārtu, lielisks palīgs var būt Sappax grīdas mops. Sappax ir daudzfunkcionāls instruments, kas ļauj slaucīt, mazgāt un žāvēt grīdas. Tas ir arī ļoti efektīvs, tīrot grūti aizsniedzamas vietas, jo tas ievietojas šaurās vietās, kurām citādi piekļūt nav iespējams. Mops ir uzstādīts asākā leņķī, kas ļauj žāvēt/ slaucīt pat zem ļoti zemu novietotām virsmām. Grīdas apmaļu tīrīšana parasti ir ļoti neērta, taču Sappax padara to ļoti vieglu.

Papildus daudzfunkcionalitātei Sappax sistēma izceļas arī ar kvalitāti un higiēnu. Sappax ir izgatavots no antibakteriālas termoplastmasas, ko var mazgāt 95 °C temperatūrā, un izceļas ar divreiz ilgāku kalpošanas laiku, salīdzinot ar līdzīgiem izstrādājumiem. Tāpat arī nav atveru vai velkro joslu, kur uzkrātos netīrumi.


Sanitārās telpas

Sanitārajās telpās ir ideāli apstākļi, lai tur izplatītos baktērijas un sēnītes, pateicoties augstam siltuma mitruma līmenim. Šeit arī ātri izplatās nepatīkamas smakas. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi tīrīt sanitārās telpas regulāri un pamatīgi.

Labākie ieteikumi, tīrīšanas līdzekļi un instrumenti tīrības un higiēnas nodrošināšanai sanitārajās telpās

  • Jo biežāk sanitārās telpas tīra, jo vieglāk tas ir! Ir daudz grūtāk notīrīt netīrumus, kas ir pielipuši pie virsmām ilgāku laiku. Tam bieži ir nepieciešami spēcīgi ķīmiskie līdzekļi. Ja sanitārās telpas uztur tīras ikdienā, viesi jutīsies ērti un jūs ietaupīsiet daudz tīrīšanai nepieciešamā laika un enerģijas.
  • Vienmēr turiet sanitārajās telpās grīdas sliedi, lai viesi varētu uzreiz satīrīt grīdu, ja to vēlas. Tas atvieglos dzīvi gan viesiem, gan uzkopšanas darbiniekiem, jo uz virsmām uzkrāsies ievērojami mazāk ūdens nogulšņu.
  • Pārliecinieties, ka nav aizmirsts notīrīt sienas un visas virsmas, kam telpā pieskaras: slēdžus, ūdens maisītāju, ziepju un papīra dvieļu turētājus.
  • Lietojiet parasto vispārējo tīrīšanas līdzekli, piemēram, Kiehl Econa Balance, lai ikdienā likvidētu nepielipušos netīrumus, piemēram, putekļus, ķermeņa taukus, kosmētikas līdzekļus.
  • Kiehl SanEco tīrīšanas līdzeklis sanitārajām telpām ir ideāli piemērots maisītāju ikdienas tīrīšanai. SanEco izveido netīrumus atgrūdošu slāni, kas novērš nogulšņu pielipšanu pie virsmām.
  • Kiehl Powerfix-Gel ir reāls problēmu risinājums, efektīvi notīrot uzslāņojušās nogulsnes un rūsu no tualetes podiem un pisuāriem.
  • Vikan detaļu birste ir piemērota netīrumu loku, kam ir tendence veidoties ap krāniem, notīrīšanai.

Nekavējieties lūgt mūsu pieredzējušajiem speciālistiem vairāk informācijas, un mēs atradīsim jums piemērotāko risinājumu!

Uzkopšana

Līga Jermolajeva
Pārdošanas speciāliste
Liene Bērziņa
Pārdošanas speciāliste
Andris Kurpnieks
Pārdošanas speciālists
Ansis Vanags
Pārdošanas vadītājs


Uzkopšanas tehnika

Ansis Vanags
Pārdošanas vadītājs
Andris Kurpnieks
Pārdošanas speciālists

2023. gada 13. septembris